FunX

De Dixte 1000

Overtuigend

FunX is de grootste urban zender van Nederland, met de DiXte 1000-lijst. Met de beste urban, hiphop, drum&bass et cetera, knallen de diXte beats, moves, rhymes en tracks letterlijk uit je speaker.

Activerend

Om de jeugd te motiveren niet alleen te luisteren naar de DiXte 1000 maar vooral ook om hen te laten stemmen op hun favoriete urban tracks, gingen we de straat op om hen te bereiken, daar waar zij en wij thuis zijn.

Tastbaar

Op schoolpleinen, in winkelcentra en bij uitgaansgelegenheden plaatsten we een ‘live’ speaker. Een miniclub met dj-booth waar je uit je plaat kon gaan. Op de beste beats en tracks van de DiXte 1000-lijst. Samen met NPO lieten we bij een aantal jongeren hun diXte droom uitkomen. Zij werden verrast met een live performance en een meet&greet met hun favoriete urban-, hiphop- of rap-artiest, waaronder Jonna Fraser.

Toepasbaar

De video’s uit de DiXte-miniclub gingen direct viral en zorgden voor een grote buzz rond de lijst. Op stations, schoolpleinen, bij bushokjes en in de straten van grote steden, maar ook op Facebook, Snapchat en Instagram werden de diXte-lyrics gebruikt om de FunX DiXte 1000 extra te promoten.

FunX Campagne
FunX - Speaker de dixte 1000
De video’s uit de DiXte-miniclub gingen direct viral en zorgden voor een grote buzz rond de lijst.
FunX - Campagne de dixte 1000 onze kapel

Zij kunnen je alles vertellen over dit project

Frits Drijver van Onze Kapel

Frits Drijver

Founding partner / brand strategist

Loes van Fulpen van Onze Kapel

Loes van Fulpen

Head of digital

Maarten Schrama van Onze Kapel

Maarten Schrama

Head of client services