Maak binnen waar wat je buiten belooft.

Sterke succesvolle merken gedragen zich intern en extern op dezelfde manier, vanuit dezelfde waarden en kennen een hoge mate van betrokkenheid van de medewerkers.

onze werkwijze >

Resultaten uit het verleden

Internal branding volgens Onze Kapel

Door je merk ook binnen de eigen organisatie en bij de eigen medewerkers te positioneren en uit te dragen, krijgt het merk ook daar waarde en betekenis.

Internal branding zorgt ervoor dat de externe profilering van de organisatie in lijn komt met het gedrag van de medewerkers op de werkvloer. Doordat de medewerkers ambassadeurs van het merk zijn, is het mogelijk om de klantbeleving te optimaliseren en het merk naar buiten toe te versterken. Ook verhoogt het de betrokkenheid van de medewerkers, wat de productiviteit en loyaliteit ten goede komt.

Strategie volgens Onze Kapel

Waarom bestaat je merk? Vanuit welke overtuiging handel je en waarom ben jij onmisbaar voor de doelgroepen die je probeert te overtuigen? Dit zijn de belangrijkste vragen waar we met het bepalen van de merkstrategie bij Onze Kapel antwoord op willen geven. Door de overtuiging van je merk helder en duidelijk te definiëren weten we wat we op de korte en lange termijn met onze communicatie teweeg willen brengen. En welke stappen er vervolgens genomen moeten worden om het uiteindelijke doel zo goed en efficiënt mogelijk te bereiken.

Het traject

Het bepalen van de merkstrategie begint bij de noodzaak om je merk helder te positioneren. Wat onderscheidt jou van je concurrentie en met welk uniek aanbod claimen we een plek in het brein van de klant? Je positionering is het fundament voor je identiteit, een weerspiegeling van de visie en mensen achter het merk en de basis van een propositie die je merk activeert en mensen overtuigt.

De onderdelen

  • Onderzoek (markt, klanten en leveranciers)
  • Marktdefinitie (markt en doelgroepen inclusief persona’s)
  • Merkpositionering (visie, missie, belofte)
  • Merkpersoonlijkheid (archetype, merkwaarden)

Jouw energie maakt ons innogy

innogy geeft haar medewerkers de middelen in handen om hun energie optimaal in te zetten, om zich persoonlijk te ontwikkelen. Dit stelt hen in staat om op hun eigen manier mee te doen aan het verbeteren van hun leefwereld. Ook geeft het de medewerkers richting en helpt het hen bij het behalen van gestelde targets en doelen.

Energie is het middel om doelen te bereiken. Het doel is dan ook het ‘empoweren’ van de medewerkers. Oftewel, ‘jouw energie’ is waardevol. Iedereen moet dat gevoel en de ambitie van de boodschap meekrijgen. innogy biedt de mensen daarom handvatten om die energie zo goed en zinvol mogelijk te gebruiken.

Rob Hoogeveen van Onze Kapel
"Internal branding zorgt ervoor dat je medewerkers ambassadeurs van het merk worden"

Rob Hoogeveen, campaign strategist

Jouw internal branding traject begint bij Onze Kapel

Internal branding is een langdurig proces dat in principe nooit stopt. Net als een bedrijf of een organisatie, is ook een merk altijd aan verandering onderhevig. Daarom is het noodzakelijk om altijd actief je merk intern te blijven positioneren en promoten.

Een internal branding traject start altijd bij de ambitie, strategie en waarden van het merk. Dat bepaalt de richting waar we met elkaar heen willen. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, de diversiteit aan doelgroepen binnen de organisatie en de verschillende media die beschikbaar zijn om deze doelgroepen te bereiken, gaan we aan de slag met het uitdenken en vormgeven van een communicatieplan.

  • Bepalen van het merk (wat is de identiteit van het merk)
  • Verklaren van het merk (hoe leggen we dit uit)
  • Laden van het merk (wat betekent dit voor het werk)
  • Beleven in de praktijk (aan de slag met het merk)

Internal branding trajecten bestaan uit vele onderdelen die samen tot het gewenste resultaat leiden. Onze Kapel ontwikkelt en produceert hiervoor brandstories, merksessies, toolkits, wervingscampagnes, on-boarding programma’s, interne campagnes en events, om bestaande en nieuwe medewerkers blijvend te verbinden met je merk.

Kennismaken?

Internal branding bij Onze Kapel start met persoonlijk contact. Kennismaken met een van onze strategen? Stuur een bericht en wij nemen contact met je op.

Search

Scan Aanvragen

Open sollicitatie

GA4 Medium

GA4 Small

Performance Inzicht & Actieplan Audit

Performance Inzicht Audit

UX/CRO Inzicht & Design Audit

UX/CRO Inzicht Audit

Brand Design Uitgebreide Audit

Brand Design Standaard Audit