Van een Mariakapel naar Onze Kapel

Voor Onze Kapel kwam de kredietcrisis als geroepen. Het was de start van de bouw van onze droomlocatie.

De Mariakapel aan het Spaarne in Haarlem stond sinds de beginjaren van 2000 leeg. Ondertussen verrezen rond de kapel nieuwe woningen en stond de kapel op een gegeven moment op instorten door grondwerkzaamheden. Om de ellende compleet te maken waren er door de kredietcrises in 2008 geen potentiële kopers meer over.

Eind 2008 bleken wij nog de enige te zijn die interesse hadden in de kapel. En omdat de projectontwikkelaar door de gemeente verplicht werd om per direct te starten met renoveren was een deal snel gemaakt.

De renovatie startte per direct met een volledig nieuwe fundering, waardoor het instortingsgevaar was geweken. Daarna werd het dak compleet gerenoveerd, maar ook de muren waar grote scheuren en gaten in zaten en natuurlijk de vloeren die vanwege het funderen opnieuw opgebouwd moesten worden. Toen het gebouw casco gereed was kon de afbouw beginnen, maar dat was geen standaard klus. De oorspronkelijke Mariakapel had namelijk geen bedradingen, verwarming en zelfs geen water, gas en internetaansluiting. Maar dat betekende ook dat we alles volledig naar wens konden samenstellen en opbouwen.

Het resultaat was na een kleine 3 jaar verbouwen verbluffend. Het gemak en plezier van een modern bedrijfspand in een jas van een klassieke kapel. Als bewoners waren we er snel uit: onze nieuwe naam voor reclamebureau de Werkvloer, event en activatiebureau Brilman + partners en online bureau Doop zou Onze Kapel worden. En de rest is geschiedenis…

Search

Scan Aanvragen

Open sollicitatie

GA4 Medium

GA4 Small

Performance Inzicht & Actieplan Audit

Performance Inzicht Audit

UX/CRO Inzicht & Design Audit

UX/CRO Inzicht Audit

Brand Design Uitgebreide Audit

Brand Design Standaard Audit